Tags

, , , ,

Luna Noua in Balanta – 13 Octombrie

nm1013_zpsab0f6796

Luna Noua in Balanta – 13 Octombrie

Dupa o perioada foarte incarcata din punct de vedere astral, o perioada in care parca nu ne-am mai gasit locul si nu ne-am prea regasit pe noi insine, iata ca vine si acel moment important in care avem ocazia sa ne reinnoim. Ne reinnoim prin ganduri noi pozitive, prin comportamente adecvate noilor situatii pe care vrem sa le traim, prin planuri de viitor pe care le putem trasa in acest moment si prin munca pe care o depunem in materializarea acestor planuri.

Uneori vorbim despre materializare, dar nu facem nimic in acest sens, asteptam cumva ca dorintele noastre sa ia forma pe care noi o dorim, fara implicarea noastra, fara sa ne consumam energia in domeniul in care dorim sa avem succes, sau in sectorul de viata care ne atrage atentia ca ar trebui schimbat ceva. Uneori asteptam pur si simplu ca lucrurile sa se intample.

Majoritatea cursurilor la care participam, cartilor de dezvoltare personala pe care le citim, informatiile care sunt din abundenta la indemana noastra ne vorbesc despre responsabilitatea noastra, a fiecaruia dintre noi, de a ne implica activ in propriile noastre vieti, de a da la o parte ce nu ne mai reprezinta si de a aduce noul prin puterea care zace latent in noi, prin puterea creatoare cu care am fost inzestrati.

Si, nu de putine ori, ne intrebam in gand sau cu voce tare, ce este acea putere creatoare, cum o constientizam si cum ne putem folosi de ea in indeplinirea dorintelor, in schimbarea unei situatii de viata sau, pur si simplu, in schimbarea propriei noastre persoane. Uneori nu credem ca avem aceasta putere, sau ca aceasta forta trebuie accesata in moduri care nu sunt la indemana oricui, ca numai unele persoane pot face aceste schimbari sau isi pot materializa dorinte. Ei bine, sunt atat de multe marturii care ar trebui sa ne dea acel imbold de a accesa si noi acea putere interioara, incat tot ce trebuie facut este sa ne dorim cu adevarat si sa credem. Iar despre credinta ne vorbeste Jupiter care se afla in Fecioara pentru un an de zile si ne ajuta in munca pe care o vom depune pentru a aduce la indeplinire credintele.

Sunt situatii in care ne dorim schimbarea si facem tot ce este necesar in acest sens, alteori simtim ca o schimbare ar fi benefica, dar nu avem curaj sa lasam in urma ce nu ne mai reprezinta, sa facem curatenie in propriile minti si suflete si sa pornim pe un drum nou, curat si cu sperante de mai bine.

In aceste trei saptamani cat a fost Mercur retrograd, am avut ocazia sa reanalizam, sa reevaluam, sa spunem stop gandurilor care ne macinau linistea si sa ne lasam ghidati de ceea ce ne spunea inima. Probleme vechi, nerezolvate au iesit la suprafata tocmai pentru a le reanaliza si a gasi o rezolvare pentru ele. Acum, cand Mercur intra in mers direct, ne putem pune efectiv in practica. Daca am fost atenti la ceea ce Universul ne-a transmis in aceste saptamani, daca nu am mai simtit nevoia sa controlam fiecare aspect din viata noastra si fiecare situatie pe care am intalnit-o, daca ne-am lasat ghidati de acea forta care stie foarte bine sa aseze piesele de puzzle fiecare la locul ei, daca ne-am lasat sa curgem in viata fara sa ne impotrivim si daca am fost atenti la drumurile care ni s-au deschis, acum este momentul sa pasim cu incredere in noua noastra viata. Si putem face aceste schimbari de directie caci Uranus se afla in Berbec la 18° 28ʹ si in opozitie cu Luminariile care se afla amandoua la 19°28ʹ in Balanta si ne ajuta sau ne forteaza, dupa caz, sa facem acele transformari in acord cu viata noastra si cu ce ne dorim nou pentru noi.

Mercur in Balanta ne-a vorbit despre relatii, atat cele cu noi insine cat si cu persoanele din jurul nostru, iar Venus, planeta iubirii ne-a pus si ea in situatia de a reevalua acele relatii de iubire care nu ne mai ajutau in nici un fel in procesul de evolutie personala.

Venus este in opozitie cu Neptun si exista riscul sa ne auto amagim, sa ne facem iluzii in privinta relatiilor de iubire. Dar, daca Venus vorbeste despre iubirea simtita si traita prin intermediul simturilor, Neptun ne indeamna sa ducem iubirea la un nivel mai inalt de intelegere. Daca am accesa energiile si calitatile superioare a lui Neptun, nu ar mai fi vorba despre iluzie si amagire ci despre iubirea oferita neconditionat celor care au nevoie de ea, chiar si noua insine ar fi bine sa ne acordam o doza de iubire si sa nu mai asteptam sa ne fie oferita din exterior.

Caci atunci cand intelegem sa ne folosim de energiile superioare ale unei planete, fie ea si Neptun care ne vorbeste uneori despre iluzii si amagiri, nu mai cadem in greseala de a crede ca am oferit si n-am primit, ci traim pur si simplu starea de fericire, constientizand ca am avut de unde oferi iubire, am avut cui s-o oferim si nu am fost noi in situatia de a cere. Cum spunea Parintele Arsenie Boca “Cand dai, la inceput dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce esti.” Daca reusim sa integram in noi acea energie a iubirii Christice de care ne vorbeste Neptun, nu ne vom mai simti goi, in lipa de iubire, ci vom oferi acea stare oricui se afla in jurul nostru, iar oamenii ne vor cauta compania, sprijinul, vorbele bune si de intelepciune si ne vom simti cu adevarat mandri ca am putut oferi cuiva o particica din noi insine.

Iata, deci, cum aceasta perioada ne-a fortat cumva sa facem curatenie si sa ne pregatim sufleteste pentru noul ce va sa vina in viata noastra.

Privind cumva deasupra a ceea ce inseamna lumea materiala, concreta si imediata si abordand lucrurile din punct de vedere spiritual, momentul de Luna Noua din Balanta ce va avea loc in data de 13 Octombrie ne ajuta sa aducem in lume un nou EU, o persoana innoita si care intelege sa acorde un inteles nou chestiunilor care tin de cinste, morala, relatii si parteneriate. Este momentul sa iesim din starile de indecizie si sa aducem armonie si echilibru acolo unde este nevoie, printr-o gandire noua, o abordare noua, o energie noua.

Sa ne punem in slujba celorlati capacitatile noastre de mediere a conflictelor, dar pentru a face acest lucru ar fi bine sa ne echilibram mai intai pe noi, sa ne armonizam cu noi insine, sa ne iubim si sa ne acceptam mai intai pe noi, pentru ca mai apoi sa oferim si celorlati o farama din noua noastra constiinta, din energia care ne-a trezit dorinta de a aduce stabilitate, echilibru si masura in relatiile noastre.

Generozitatea este una dintre calitatile Balantei, haideti, deci, sa ne dovedim generozitatea in toate tipurile de relatii pe care le avem si in toate sectoarele de viata unde este nevoie de aceste insusiri esentiale ale fiintei si sa ne folosim de virtutile prin care ne definim calitatea de OM in slujba OMENIRII. Si ce moment este mai favorabil pentru noile inceputuri decat acela de Luna Noua!

Va doresc sa va gasiti inspiratia la aceasta Luna Noua din 13 octombrie!

https://www.youtube.com/watch?v=_lt3MtMXGdo

Advertisements