Tags

, , , ,

Cu toata atentia spre relatii!

imagesCA1CYSFE

Cam acesta este mesajul pe care Mercur retrograd in Balanta il aduce si, incepand cu 17 septembrie, ar fi cazul sa ne aruncam un ochi in trecut. Si nu vorbim despre trecutul indepartat, ci de ultima retrogradare a lui Mercur care a avut loc in luna mai. Problemele cu care ne-am confruntat in acea perioada ies acum la suprafata pentru a fi reanalizate si rezolvate.

Desi toate invataturile vorbesc despre trairea constienta la timpul prezent, despre inutilitatea aducerii in prezent a trecutului, uneori se impune o reevaluare a situatiilor, lucrurilor, relatiilor si sentimentelor noastre. Pentru ca asta face Mercur retrograd. Ne pune fata in fata cu situatiile pe care nu am stiut sa le gestionam in trecut si carora trebuie sa le gasim acum o solutie.

Mercur retrograd ne forteaza sa intram in contact cu noi insine si sa ne revizuim dorintele noastre cele mai intime, ne putem confrunta cu iluziile pe care ni le-am facut cu privire la un partener si din cauza caruia suferim in prezent.

Acum este un moment bun pentru a ne pune intrebari, pentru a vedea ce vrea Universul sa ne transmita. Daca Universul doreste sa ne duca pe un alt drum decat cel ales constient de noi, poate ca este timpul sa lasam haturile din mana, sa dam drumul la control si sa ne indreptam atentia asupra a ceea ce putem gasi pe noua cale pe care ne indreapta destinul. Si pentru ca destinul se afla inca in Balanta, poate ca este o oportunitate excelenta de a invata sa permitem vietii sa ne aduca in cale acele persoane de care avem nevoie pentru evolutia noastra.

Putem alege sa ne plangem de disconfortul pe care il resimtim in timpul retrogradarii unei planete sau ne putem folosi de aceste energii in avantajul nostru. Cum ar fi daca, in loc de o problema, am vedea o OPORTUNITATE? O oportunitate de a reevalua relatiile, caci acum ies la lumina probleme vechi din relatiile noastre cu ceilalti, indiferent ca ne referim la colaboratori, parteneri de viata, frati, surori, persoane din mediul nostru.

Balanta ne vorbeste despre armonie, echilibru si diplomatie, calitati care ar putea sa ne lipseasca in perioada de retrogradare a lui Mercur. Avand in vedere ca in aceasta perioada comunicarea verbala nu este la cele mai inalte cote, poate ca ar fi bine sa incercam sa comunicam din inima. In problemele de cuplu ar trebui sa tratam lucrurile cu seriozitate si meticulozitate si sa nu lasam nimic la voia intamplarii. Daca relatia in care ne aflam este nesatisfacatoare, poate ca este timpul sa ne redefinim ceea ce ne dorim cu adevarat de la un partener, cum ar trebui sa fie o relatie de cuplu, cu ce venim noi in relatie si cu ce vine celalalt.

Daca o relatie nu ne multumeste, poate ca ar fi cazul sa ne ganditi serios daca mai continuam relatia sau poate ne putem schimba punctul de vedere cu privire la relatii. Asteptarile pe care le-am avut de la un partener, definitia pe care am dat-o relatiilor pana in acest moment s-ar putea sa nu se mai potriveasca persoanei care am devenit intre timp.

O atentie deosebita ar trebui sa acordam informatiilor pe care le lasam sa patrunda in mintea noastra, dar si celor care ies de acolo. Caci, cu Mercur retrograd, umbrele noastre ies la suprafata pentru a fi identificate, chestionate si vindecate. Totodata este o perioada foarte buna pentru cresterea constientizarii de sine, atat in relatia cu ceilalti cat si in relatia cu noi insine.

Mercur retrograd nu ne face foarte productivi, dar nici nu trebuie sa ne asteptam la asa ceva in perioada cuprinsa intre 17 septembrie si 10 octombrie. Tocmai de aceea ar fi bine sa nu incepem un proiect nou ci sa le terminam pe cele deja incepute. De asemenea, este o perioada excelenta pentru vindecarea relatiilor noastre cu persoanele din trecut.

Din pacate, traversam o perioada in care foarte multe relatii se rup, oamenii se transforma in urma deceptiilor sentimentale, se retrag si resping iubirea atunci cand aceasta apare pe neasteptate.

Ce cred eu cu adevarat ca inseamna o relatie de cuplu?, sunt multumit de relatia pe care o am cu partenerul/partenera de viata?, colaborarile cu ceilalti oameni ma multumesc?, trebuie sa schimb ceva la felul in care abordez relatiile?

Iata intrebari la care ar trebui sa gasim acum raspunsuri.

PS

Si pentru ca imi place sa dau o nota optimista situatiilor, va invit sa-l ascultati pe Julio Iglesias vorbindu-ne despre IUBIRE!

https://www.youtube.com/watch?v=4l7sWV-JUBw

Advertisements